Chili con carne soija­rouheesta

4-6 henkilölle
Valmistusaika n. 15 min

AINEKSET

2 dl Soyappétit Tummaa Soijarouhetta
1-2 prk tomaattimurskaa
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulia hienonnettuna
1 tl tacomaustetta, ripaus mustapippuria, ripaus sokeria, 1 tl oreganoa
1-2 rkl soijakastiketta
1 kasvisliemikuutio
tilkka oliiviöljyä
(vettä)
(suolaa)

OHJE

Kuumenna paistinpannu/kasari ja lisää oliiviöljy. Lisää hienonnetut sipuli ja valkosipulit.Anna sipuleiden paistua hetken kuultaviksi mutta älä polta niitä äläkä ruskista. Lisää tomaattimurska,soijakastike,ripaus sokeria taittamaan tomaattien makua, kasvisliemikuutio ja soijarouhe.Jos et ole liottanut rouhetta niin lisää joukkoon myös n.1,75-2 dl vettä. Keitä n. 10 min. Vettä voi lisätä tai vähentää oman mielen mukaan jos haluaa notkeampaa tai sakeampaa kastiketta.

Mausta tacomausteella oman maun ja tulisuuden mukaan. Lisää lopuksi kuivattua oreganoa,mustapippuria rouheena/jauheena, purkillinen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Kuumenna mutta älä keitä. Maista ja lisää mausteita, jos tarvitsee. Jos haluat tulisempaa lisää tabascoa tai chilikastiketta. Lisäkkeeksi sopii riisi.