Karjalan soijapaisti

6 henkilölle

AINEKSET

6 dl Soyappétit Soijasuikaleita tai -paloja
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
4 sipulia lohkottuna
1/2-1 dl ruokaöljyä
5 kokonaista mustapippuria
2 laakerinlehteä
suolaa
timjamia
persiljaa

OHJE

Keitä soijasuikaleita tai -paloja kymmenisen minuuttia kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä. Valuta siivilän avulla liika neste pois. Säästä keitinvesi myöhempää käyttöä varten. Kuullota sipulilohkot paistinpannulla öljyssä. Kun sipulit ovat hiukan kypsyneet, lisää sekaan soijasuikaleet. Ruskista, lisää öljyä tarvittaessa. Kaada suikalesipuliseos syvään uunivuokaan ja lisää sekaan soijasuikaleiden keitinliemi.

Elleivät soijat peity liemen alle, lisää sekaan vettä niin paljon, että soijapaisti on juuri ja juuri nesteen peitossa. Laita joukkoon pippurit, laakerinlehdet ja hiukan suolaa. Paista uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan. Nauti keitettyjen perunoiden ja punajuuriviipaleiden kera.