Kasvis­nyytit

Kasvis­nyytit

9 kpl

AINEKSET

Täyte
1 dl  Soyappétit Soijapaloja
2 dl vettä
½  kasvisliemikuutiota
2 rkl (riisiviina)etikkaa
2 rkl tummaa balsamicoa
1 rkl soijakastiketta
4 valkosipulin kynttä
400 g kiinankaalia
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
suolaa, rouhittua viherpippuria

Taikina
1 iso (400 g) lehtitaikinalevy sulatettuna

Voiteluun
vettä

Pinnalle
seesaminsiemeniä

OHJE

Pane soijapalat, vesi ja murennettu kasvisliemikuution puolikas kattilaan, keitä hiljaa poreillen, avoimena, nestettä haihduttaen noin 10 minuuttia. Lisää etikka, balsamico, soijakastike ja murskatut valkosipulin kynnet soijapalojen joukkoon.

Silppua kiinankaali ja kuorittu sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota kasvissilppu. Lisää soijapalat, hunaja ja mausteet joukkoon. Jäähdytä täyte.

Kauli sulanut lehtitaikinalevy jauhotetun työpöydän päällä noin 40 x 40 cm:n levyksi. Leikkaa levy neliöiksi ja annostele täyte neliöiden keskelle. Kastele kulmat ja nipistä ne kiinni toisiinsa. Siirrä nyytit leivinpaperoidulle pellille, voitele vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paista uunissa 225 asteessa 15–17 minuuttia. Levitä tarjoiluvadille vihreää salaattia tai syötäviä lehtiä (esim. shiso leaves) ja siirrä haaleat nyytit vadille ja tarjoa.