Kasvispiiras

Kasvispiiras

AINEKSET

10-12 annosta

Täyte
1 ½ dl Soyappétit Vaaleaa Soijarouhetta
3 dl vettä
½ kasvisliemikuutiota
1 kesäkurpitsa
3 tomaattia
2 sipulia
2 paprikaa
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
1 tl minttua sekä basilikaa
suolaa, mustapippuria
½ dl soijajauhoa
½ dl ruoka- tai kaurakermaa

Taikina
1 pkt (400 g) ruisperunataikinaa, pakaste

OHJE

Pane soijarouhe, vesi ja kasvisliemikuution puolikas kattilaan. Keitä avoimena, hiljaa poreillen ja nestettä haihduttaen noin 10 minuuttia.

Esikäsittele kasvikset ja suikaloi ne. Kuumenna öljy pannussa, lisää kasvisuikaleet ja anna niiden pehmitä pannussa 5–10 minuuttia, sekoita välillä. Lisää soijarouhe, siirappi, mausteet, soijajauho ja kerma pannuun. Jäähdytä.

Siirrä sulanut ruistaikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja kauli se 40 x 40 cm:n kokoon. Vedä levy leivinpapereineen pellille. Levitä täyte levyn toiseen laitaan, voitele reunat vedellä, käännä ne täytteen päälle. Peitä täyte lopulla taikinalevyllä ja painele saumat tiiviisti kiinni haarukalla. Voitele piiras vedellä ja vedä haarukalla koristeraidat piiraan pinnalle ja pistele pinta haarukalla.

Paista unissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja piiras kypsä. Tarjoa lämpimänä.