Liha(ttomat)­piirakat

Liha(ttomat)­piirakat

10 kpl

AINEKSET

Taikina
n. 10-11 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
2 rkl öljyä

Täyte
0,5 l vettä
1 dl keittämätöntä puuroriisiä
n. 0,5 tl suolaa
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1,5 dl Soyappétit Tummaa Soijarouhetta (n. 2 dl vettä liottamiseen)
n. 1 tl suolaa
n. 1 tl currya
n. 0,5 tl mustapippuria
ripaus valkopippuria
1 purkki tomaattisosetta (70 g)

OHJE

Täyte
Valmista ensin täyte (voit tehdä täytteen jo edellisenä päivänä):
Laita puuroriisi kiehumaan. Hienonna sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää liottamaton soijarouhe pannulle ja lisää vajaa kaksi desiä vettä. Kääntele seosta pari minuuttia. Lisää kypsä riisi pannulle soijaseoksen joukkoon. Mausta seos.

Taikina
Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva keskenään. Sekoita lämpimään veteen sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää loppuvaiheessa öljy ja loput jouhoista. Kohota puolisen tuntia. Jaa kohonnut taikina 10 osaan ja kauli taikinapalat pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 15 cm, levyiksi. Jaa täyte levyille. Taivuta taikinan toinen puoli kanneksi ja painele reunat haarukalla kiinni.

Voitele piirakat öljyllä ja paista uunissa 175 asteessa puolisen tuntia. Nauti piirakat ketsupin ja sinappi-kurkkusalaatin kera.

RESEPTI: DINAN KEITTIÖ -BLOGI