Soija­suikaleita hoisin-kastikkeessa

Soija­suikaleita hoisin-kastikkeessa

(4:lle)

AINEKSET

reilu loraus oliiviöljyä
1 punainen chili
1 vihreä chili
2 valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
3 reilua desiä Soyappétit Soijasuikaleita
1/2 kasvisliemikuutio
1 l vettä keittämiseen
1 vihreä paprika
1 porkkana
1 sipuli
1 tlk viipaloituja herkkusieniä
1 nippu kevätsipulin varsia

Kastike
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl hoisin-kastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl vähäsuolaista soijaa
2 tl fariinisokeria

Pinnalle
seesaminsiemeniä

Lisäkkeeksi
Jasmin-riisiä

OHJE

Kiehauta vesi kattilassa, lisää joukkoon puolikas kasvisliemikuutio sekä soijasuikaleet. Anna kiehua n. 5-10 minuutin ajan. Valuta soijasuikaleista ylimääräinen vesi pois siivilää käyttäen. Siirrä soijasuikaleet hetkeksi syrjään odottamaan. (Keittäessä käytetään puolikasta kasvisliemikuutiota siksi, ettei lopputuloksesta tule liian suolainen, sillä kastikkeessa on runsaanlaisesti suolaa sisältäviä ainesosia.)

Pilko chilit, valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuullota aineksia tovi oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja jatka kuullottamista, kunnes sipuli hieman pehmenee. Lopuksi lisää joukkoon suikaloitu paprika, porkkana, kevätsipuli, herkkusienet sekä soijasuikaleet.

Sekoita kulhossa keskenään hoisin-kastike, soija, osterikastike sekä fariinisokeri. Kaada kastike lopuksi vihannesten ja soijasuikaleiden joukkoon sekoittaen. Älä kuitenkaan kypsytä ruokaa liian kauan, sillä porkkanoiden ja paprikasuikaleiden tulee jäädä hieman rapsakoiksi.

Tarjoile kastike esim. jasmin-riisin kera. Lopuksi ripottele pinnalle kevyesti pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä.

RESEPTI: TISKIVUOREN EMÄNTÄ -BLOGI