Soyappétit syksyinen pata

AINEKSET

2 dl Soyappétit Soijapaloja
4 rosamundaperunaa
3 porkkanaa
200 g lanttua
1 l sieniä (suppilovahvero, kanttarelli tai tatti)
5 dl kasvislientä
2 dl tummaa olutta
nippu tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
suolaa
pippuria

OHJE

Keitä soijapyörykät ohjeen mukaan runsaassa vedessä n. 10 minuuttia. Kuori ja pilko juurekset. Perunat voi jättää rustiikkiseksi kuorineen.

Kuullota öljyssä kattilassa tai padassa viipaloituja valkosipulinkynsiä ja sieniä, kunnes runsaimmat nesteet ovat haihtuneet sienistä. Lisää juurekset ja anna kypsyä n. 10 minuuttia. Lisää rosmariini ja keitetyt soijapyörykät. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kuumennettu kasvisliemi ja olut. Anna hautua uunissa padassa n. 1 tunti 200 asteessa.

RESEPTI-VIDEO: JENNI HÄYRINEN / LIEMESSÄ-BLOGI