Valkosipuli­soijarisotolla täytetyt tomaatit ja kesäkurpitsat

Valkosipuli­soijarisotolla täytetyt tomaatit ja kesäkurpitsat

(2 annosta)

AINEKSET

Soijamarinadi
2 dl Soyappétit Soijasuikaleita tai 1 dl Soijarouhetta
kasvisliemi- tai tomaatti-yrtti -liemikuutio
raastettua valkosipulia
valkosipulichilikastiketta
loraus vettä

2 isoa pihvitomaattia
1 kesäkurpitsa
1 dl risottoriisiä
20g voita
tuoretta basilikaa
juustoraastetta

OHJE

Soijasuikaleet keitetään vedessä, johon liemikuutio on sekoitettu. Lisää muut ainekset ja laita jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi marinoitumaan. Kun otat soijan esille seuraavana päivänä, valuta ylimääräinen neste pois, sillä risottoriisi on itsessään vetelähköä.

Koverra pihvitomaattien sisus pois. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan kahtia sekä koverra lihaa hieman pois jotta jää “urat”. Keitä risottoriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jääkaapissa marinoituneen soijan kanssa, lisää juustoraastetta maun mukaan sekaan, hieman suolaa ja pippuria sekä basilikaa. Tunge risottoa tomaattien sisään niin paljon kuin mahtuu, kansi päälle. Kesäkurpitsoihin levitä täyte “uriin”. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 15-20min tai grillaa folion sisässä.

RESEPTI: SINAPPINEN KONE -BLOGI